AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

19 d’abr. 2012

SABADELL, 18 d´ABRIL

Prop de 3000 persones, entre pares, professors i alumnes dels 16 instituts que hi ha Sabadell, s'han concentrat, aquest matí, a l'amfiteatre del Parc Catalunya contra les retallades de la Generalitat. L'acte, el primer que aglomera tota la comunitat educativa des que Artur Mas ha arribat al govern, ha consistit en la lectura de diversos manifestos, un per cada institut. Uns documents en què s'han exposat les mancances que pateixen els centres sabadellencs arran de la davallada dels seus recursos. Tot i que la mobilització ha estat pacífica, com s'havia previst inicialment, ha estat molt contundent a l'hora d'expressar el rebuig de la comunitat educativa a les tisorades de la Generalitat. Simultàniament a aquest acte s'han fet altres concentracions en altres municipis vallesans, com Badia i Sant Quirze.
Els professors consultats per la 94.6 han assegurat que la davallada dels recursos destinats als instituts està afectant molt el seu funcionament. Una professora de l'IES Agustí Serra, la Queralt, assegura que a la falta de materials i als problemes de manteniment dels centres se'ls ha de sumar "la situació laboral de tots els professors, que no para d'empitjorar, amb la davallada del sou i l'augment de la ratio d'alumnes per aula". En aquest sentit, confia que la Generalitat acabarà escoltant la comunitat educativa, ja que els alumnes també se sumen a les protestes. Per la seva banda, la Maria Sánchez, professora de l'IES Les Termes, insisteix que no es poden fer totes les actuacions que es voldrien i, alhora, s'ha frenat "el contingut i el continent dels mateixos instituts, que han quedat obsolets".
Entre els alumnes, la percepció no és diferent. La Lila, alumna de primer de batxillerat de l'Agustí Serra, ha assegurat que "no hi ha diners ni per fotocòpies", mentre que la Laura, del mateix curs i centre, ha apuntat que "no s'està tenint en compte que els joves són el futur i que davant d'aquestes retallades l'únic que es podrà fer serà marxar a l'estranger a buscar uns estudis millors". Des de les AMPAs també han lamentat tota aquesta situació. La Dolors, de l'Associació de Mares i Pares de Les Termes, ha parlat de "situació crítica" a causa de la davallada del pressupost dels instituts, de manera que "s'han hagut d'apagar radiadors i florescents i no hi ha diners per material".
Opinions polítiques sobre la concentració de la comunitat educativa
El grup municipal del Partit Popular de Sabadell (PP) dóna suport, en un comunicat, a la concentració d'avui, considerant que "la democràcia comporta el dret a manifestar-se". No obstant això, consideren que no s'hauria d'haver fet en horari lectiu, ja que els alumnes "haurien d'estar rebent les seves classes i no participant en un acte de caire polític com és aquest".
Iniciativa per Catalunya (ICV), per la seva banda, no només dóna suport a la concentració d'avui, sinó que els regidors Carme Garcia i Carles Marlés hi han assistit per mostra el seu rebuig a les retallades, que es preveu que augmentint encara més, suposant un "nou atac contra l'estat del benestar i un deteriorament de les condicions als centres".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada