AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

26 d’abr. 2012

LA CONSELLERA APLICARÀ LES MESURES DEL MINISTRE WERT

USTEC·STEs considera perversa l'actitud de la Consellera Irene Rigau, que, per una banda parla d'impugnar les mesures perquè envaeixen les competències autonòmiques, però per l'altra les pensa aplicar. Això sí, amb algun petit retoc que en cap cas minimitza els efectes de les mesures.La Consellera ha anunciat que:
  • A partir de la setmana propera ja no es cobriran les baixes els 10 primers dies.
  • El curs proper tot el professorat farà una hora lectiva més. (mínim de 25 a primària i 20 a secundària).
  • El proper curs, si bé la ràtio "ordinària" serà la mateixa, el nombre màxim d'alumnes augmentarà: a 27 alumnes/aula a primària, a 35 alumnes/aula a secundària i a Cicles Formatius i a 40 a Batxillerat. Aquest augment quedarà condicionat a les característiques de l'alumnat, als espais disponibles i a les característiques socioeconòmiqes del centre.
USTEC·STEs considera molt greu que la Consellera afegeixi les retallades que venen de Madrid a aquelles que ja s'han fet a Catalunya, el que ens situa com a la Comunitat Autònoma que més retalla en educació pública.
USTEC·STEs considera que la consellera és qui hauria de defensar amb valentia els nostres centres públics, el nostre professorat i la qualitat de l'ensenyament públic de Catalunya. Però amb l'aplicació de totes les retallades el que està fent és escanyar-la encara més del que ja està.
USTEC·STEs denuncia que amb les noves mesures s'augmentarà l'atur, es deixarà més professorat al carrer, es deterioraran les condicions d'aprenentatge de l'alumnat i s'empitjoraran encara més les condicions laborals del professorat.
Davant de tot això, continuem exigint a la consellera que NO APLIQUI aquestes noves mesures i manifestem la nostra voluntat de continuar lluitant per la qualitat de l'ensenyament públic i de les condicions de treball del seu professorat. De continuar amb la seva postura, de ben segur que la Consellera provocarà un agreujament del conflicte dins del professorat i de la comunitat educativa, sense descartar que es pugui arribar a una convocatòria de vaga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada