AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

14 de set. 2013

A PARTIR DE DILLUNS VAGA INDEFINIDA A LES ILLES

Jornada de lluita a l'inici del curs escolar a les Illes

Dilluns s'inicia la vaga indefinida amb una gran concentració al Consolat de Mar a les 12 hores, convocatòria unitària de l’Assemblea de Docents i dels sindicats

13/09/2013 Educació


Aquest matí, els docents amb samarretes verdes han informat a les famílies abans d'entrar als centres escolars sobre els motius de la vaga indefinida. A l'exterior i l'interior de les escoles i instituts s'han penjat pancartes sota el lema "Avui no és un dia normal". Per la seva banda, la majoria dels pares s'han mostrar receptius amb la vaga.
A Menorca, s'han fet concentracions a l'exterior del centres en solidaritat amb els tres directors acomiadats per la Conselleria el juliol passat, després que es negassin aaplicar el TIL als seus projectes educatius. A Eivissa, la Federació de pares i mares ha manifestat el seu suport a la vaga indefinida.
A les xarxes socials s'està utilitzatnt l'etiqueta #AvuiNoÉsUnDiaNormal per mostrar l'anormalitat en un dia de pre-vaga davant els missatges de la Conselleria d'Educació sobre la normalitat de l'inici escolar. Cal remarcar que les escoles concertades a Palma han començat amb normalitat el curs, no ha passat el mateix a la resta de l'Illa.
Decret-llei per imposar el TIL
Tot i que el Tribunal Superior dictà la suspensió de l’aplicació del Decret TIL,
Com es sabut, el govern va passar per sobre de la interlocutòria judicial que dictava la suspensió de l’aplicació del Decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) amb l’aprovació d’un decret-llei, encara que els sindicats consideren que la suspensió continua vigent i n’han exigit l’aplicació als jutges.
El TIL ha estat rebutjat per les Associacions de Pares i Mares, sindicats, patronals, experts, el món universitari, directors de centres educatius, inspectors i ajuntaments. Consideren que deteriorà greument la qualitat de l’ensenyament a les Illes Balears i les condicions de feina del professorat.
De moment el decret ja ha ocasionat la suspensió de sou i feina de tres directors a Maó que transmeteren a la conselleria una decisió del Consell Escolar d´ aplicar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada