AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

24 d’oct. 2013

RIGAU : "LA QUEIXA CENTRAL D´AVUI ÉS LA LOMCE"

Rigau: 'La queixa central d'avui és la LOMCE'

La consellera admet que la 'gran retallada que viu Catalunya ha afectat l'ensenyament' però diu s'ha buscat la manera que tingués el mínim impacte.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha situat el rebuig a la llei Wert com la 'queixa central' de la vaga convocada als diferents nivells educatius. La convocatòria feta pels sindicats a Catalunya és contra la LOMCE i també contra les retallades, però per Rigau la reivindicació principal és la primera. 'La gran retallada que viu Catalunya ha afectat a l'ensenyament', ha dit, 'però hem buscat la manera que impacte el mínim possible'.
De cara als pressupostos de l'any que ve, la consellera ha avançat que es començarà 'una estabilització pressupostària que no ha de representar cap nova disminució'. 'Ja hem començat una certa remuntada el 2013, que consolidarem el 2014', ha dit, tot confiant poder 'començar a invertir les mesures que hem hagut d'anar aplicant per les necessitats financeres de Catalunya o per imposició del govern espanyol'.

Pel que fa a la LOMCE, Rigau ha recordat que dimarts de la setmana que ve hi ha una 'darrera oportunitat' amb la convocatòria de la comissió general de les comunitats autònomes al senat espanyol, on la consellera compareixerà 'per explicar la invasió competencial, l'arquitectura del model que no ens agrada, els problemes de finançament i el calendari que comporta la llei'. Es tracta, ha dit, de 'l'última oportunitat per intentar introduir algun canvi'.

Rigau creu que la jornada de vaga tindrà un 'impacte important' a tot l'estat espanyol i ha assegurat que entén 'el gran rebuig que provoca la LOMCE'. A més, ha explicat que els serveis mínims funcionen amb normalitat a totes les escoles, ja siguin públiques o concertades, tot destacant que aquestes últimes 's'han sumat de manera bastant clara' a la convocatòria, fet que demostra que 'no és un tema de públic o privat, sinó de sistema'.


1 comentari:

  1. Em sona aquesta minipancarta ;))) molta gent al carrer, molts nens, al cole del meu fill petit 100% d seguiment, només han quedat els serveis mínims, amb pocs alumnes. Molts estudiants fent soroll, molts profes i mestres. Ha estat be anar, te n'adones que realment has de ser-hi, tot i que no et faran cas. He estat a punt de no fer vaga per primera vegada però m'ha pogut la consciència de col·lectiu, agraeixo la meva consciència.

    ResponElimina