AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

14 d’oct. 2013

INFORMACIÓ LOMCE I ENSENYAMENT ARTÍSTIC

Missatge del Col.legi de Belles Arts de Catalunya:

Benvolguts/des col·legiats/des:

Com ja sabreu segur, la setmana passada el Congreso de los Diputados va aprovar el dictamen de la LOMCE amb els vots del PP. Aquest és el primer tràmit, ara haurà de passar pel Senat i després aprovar-se de forma definitiva al Congreso cap al mes de Novembre o Desembre. En aquest text no es recull cap esmena que faci referència a una mínima millora de la situació de l'educació artística i més concretament a la Plàstica de l'ESO, que queda com estava als esborranys anteriors, o sigui, en una franja de matèries optatives DE NO OBLIGADA OFERTA per part de les Comunitats Autònomes i dels mateixos centres educatius, i a més COMPETINT amb 7 matèries més (bàsicament consulteu les pàgines 14 i 15 del document adjunt).

Davant d'això, volem comunicar-vos el següent:

1. Que des de COLBACAT s'han establert en aquest procés, el màxim de contactes poítics i sindicals, els quals es van comprometre a portar les nostres demandes a la comissió d'educació de la LOMCE. Tot i l'ajuda rebuda, el grup parlamentari del PP no ha acceptat cap de les esmenes que podrien haver millorat la situació de la matèria dins del currículum.

2. Que segons el text aprovat la setmana passada, la situació de la nostra matèria és d'extermini.

3. Que la situació futura del professorat de Dibuix pot ser de reducció dràstica de la plantilla. Cal fer pocs càlculs si es compara amb la situació curricular actual per a saber ràpidament el percentatge aproximat de professorat prescindible, i sobre tot del professorat que treballa sense oposició i/o també a l'educació privada.

4. Que el futur de l'educació artística dels nostres alumnes és pràcticament inexistent o molt desigual depenent dels centres on estudiïn, ja que cada centre decidirà si fa l'oferta i a quins nivells. Atès que s'està promocionant i estenent entre els centres com a valor l'estadística d'èxit basada en la superació de les matèries preferides d'estudis com el de PISA, pensem que els centres no optaran per oferir continguts artístics i si potenciaran els coneixements matemàtics, lingüístics i científics.

Tot i aquest panorama , us comuniquem que COLBACAT continuarà treballant i lluitant al costat dels que defenses que l'educació artística té un paper important dins del currículum general. Per això, us demanem la vostra col·laboració i suport. Us demanem que feu el màxim de difusió d'aquesta situació, i conscienciació sobre la necessitat de sumar al costat del col·legi.

Us informem de què el primer pas que farem serà demanar hora amb la Consellera d'Educació per a conèixer quines perspectives i mesures pretenen prendre davant de la LOMCE i en relació a la nostra matèria.

Cordialment,
Antonio Aguirre Pacheco
Degà de COLBACAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada