AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

18 de des. 2013

ILLES BALEARS: Dimiteixen el director de l'IES Sineu i l'equip directiu per les imposicions contra la immersió lingüística

El director de l'IES Sineu, Rafel Crespí, ha presentat la dimissió al claustre del centre perquè 'el català no pot ser la llengua vehicular del centre' i aquest era un dels eixos del seu programa quan va arribar al càrrec ara fa cinc mesos, segons informa el Diari de Balears.

Segons aquesta informació, la resta de l'equip directiu també s'ha sumat a la dimissió i una dotzena de caps de departament també presentaran la renúncia aquesta setmana. 'Tinc la consciència intranquil·la per haver de dir als meus companys que facin les classes en castellà', ha dit Crespí.

Actualment, l'institut aplica una disposició transitòria del decret de tractament integrat de llengües (TIL) a 1r d'ESO que l'allibera de fer assignatures no lingüístiques en anglès. Volia fer les assignatures de Matemàtiques i Música en anglès, però no disposava de professors amb el nivell B2. El centre va demanar al govern professors amb la titulació necessària, però el departament d'Educació 'no va respondre', explica Crespí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada