AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

18 de maig 2013

COMUNICAT URGENT DEL COL.LEGI DE BELLES ARTS SOBRE LA LOMCE

COMUNICAT - LOMCE

A l'atenció dels col·legiats i col·legiades i en especial als que us dediqueu a la docència.

Benvolguts/des:

Us volem informar de que portem mesos treballant en la lluita contra el projecte educatiu del Ministerio de Educación. Hem fet dues visites al Ministeri i múltiples converses i reunions amb la Universitat, els sindicats i els partits polítics que tenen representació al Congreso de los Diputados.

Les notícies semblen que confirmen que avui mateix s'aprova al Consejo de Ministros l'avant-projecte de llei "LOMCE". Això vol dir que es convertirà en projecte de llei i que properament es debatrà al Congreso amb la majoria absoluta del Partit Popular.

Com ja sabreu, l'últim esborrany deixa l'educació plàstica i visual en un grup de matèries optatives d'OFERTA NO OBLIGATÒRIA. Això vol dir que ni els Governs de les Comunitats Autònomes ni els centres educatius estan obligats a incloure en la seva oferta de matèries, en el seu projecte curricular i pedagògic. La primera conseqüència serà l'eliminació d'un gran nombre de places de DIBUIX, l'eliminació de la innovació educativa, de l'educació integral, i a continuació es potenciarà la mediocritat educativa que promou aquesta llei.

Des del COLBACAT hem fet el que hem pogut, gràcies al vostre suport. Ara hem de confiar en que le institucions, els sindicats i sobre tot, els partits polítics amb els que hem treballat, defensin al Congreso les nostres esmenes de supervivència, tot i que finalment serà la pròpia societat la que acabarà decidint el seu futur.

Avui mateix enviarem al Ministre Wert el document que hem elaborat amb els principis, esmenes i suports* que hem obtingut.

Gràcies a tots i totes pel vostre suport.


Antonio Aguirre Pacheco
Degà 


COL·LEGI DE DOCTORS I LLICENCIATS EN BELLES ARTS I PROFESSORS DE DIBUIX DE CATALUNYA
(COLBACAT) 

C/ Diputació, 294 2n 2a
08009 Barcelona

Telf. 93 317 96 84 - Fax 93 302 21 67

Correus electrònics: 

colbacat@colbacat.cat
colbacat@me.com

Web:
http://www.colbacat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada