AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

26 de febr. 2013

COMUNICAT URGENT DEL COL.LEGI DE DOCTORS I LLICENCIATS EN BELLES ARTS I PROFESSORS DE DIBUIX


Benvolguts/des:

Segons l'última versió de l'esborrany de la LOMCE, l'educació visual i plàstica desapareix totalment del mapa obligatori a l'ESO. Aquest esborrany de llei deixa sense marc legal la nostra matèria, i la posa en una franja de matèries optatives que:
1. Els alumnes trien en competència amb moltes altres.
2. Les Administracions Autonòmiques i els propis centres de secundària decideixen si l'oferten, o si no l'oferten.

A COLBACAT criem que aquest projecte extermina literalment l'educació visual i plàstica, i amb això retallen també per no dir amputen el dret a rebre una educació que pot ser una opció de futur perfectament vàlida per a un gran nombre d'alumnes. 

Posteriorment preveiem que podrà provocar una pèrdua de matricula en els batxillerats artístics i possiblement en els estudis superiors de disseny i en els diferents graus universitaris.

Finalment, això provocarà una baixada molt important de la càrrega lectiva i molts professors/res de dibuix podran passar a l'atur directament, i les noves generacions de docents ni aconseguiran entrar a treballar en el sistema educatiu.

Cal una mobilització global, dels sindicats, les facultats no momés les de Belles Arts, les Escoles d'Arts, els Museus, les Institucions i els empresaris del sector de la cultura, tot i que mentres el PP tingui la majoria que té al Congrés, crec que no hi haurà gaire cosa a fer. Però val la pena intentar-ho!

Sap molt greu treballar tant de temps perquè no se sap ben bé qui, que ha escrit o pensat aquest projecte que no té ni cap ni peus, en dos dies destrueixi el poc que tenim.

Cal una reacció ràpida! Us demano que feu extensiu aquest correu a altres companys/nyes, institucions i estaments, que reclameu per tal de que ens puguin donar suport i que protesteu enèrgicament davant el Ministeri d'Educació demanant una educació artística continuada i obligatòria al menys a l'educació primària i secundària obligatòria.

Al col·legi estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o proposta, i com ja sabeu, contra més col·legiats/des més capacitat d'acció tindrà el col·legi, que en definitiva és la seva principal funció.

Salutacions cordials.

Antonio Aguirre
Degà de COLBACAT

BORRADOR LOMCE , APARTADO NOVEDADES del web del Ministerio de Educación:   http://www.mecd.gob.es/educacion-mecd/


"Si la LOMCE se aplica tal y como está ahora..." http://masartistica.blogspot.com.es/2012/12/si-la-lomce-se-aplica.html


Twitter:   @COLBACAT     #sosPlasticaeso   #stoplomce


COL·LEGI DE DOCTORS I LLICENCIATS EN BELLES ARTS I PROFESSORS DE DIBUIX DE CATALUNYA
(COLBACAT)

 C/ Diputació, 294 2n 2a
08009 Barcelona
 Telf. 93 317 96 84 - Fax 93 302 21 67

Correus electrònics: 


Web:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada