AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

10 de maig 2012

INCREÏBLE!

USTEC·STEs denuncia la perversa i indecent actitud política de la la consellera Rigau que, malgrat el seu discurs contrari pel caràcter intervencionista de les mesures, fa un brindis al sol quan anuncia que les recorrerà al Tribunal Constitucional.
 
Rigau nega haver inspirat les retallades del govern espanyol i qualifica les acusacions de Wert "d'increïbles"

imatge
Redacció Actualitzat a les 15:35 h 10/05/2012
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha expressat el seu malestar per les paraules del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que troba injustificat que el govern català es plantegi recórrer al Tribunal Constitucional la tisorada de 3.000 milions d'euros en educació quan, assegura, la majoria de mesures que inclou van ser suggerides per la Generalitat. Rigau, en aquest sentit, ha negat haver inspirat unes retallades educatives que ataquen les competències de Catalunya.
Irene Rigau ha explicat que va qüestionar la validesa d'unes mesures que pretenien reduir 3.000 milions d'euros de la partida d'Ensenyament, però, en absolut, diu, defensava que anessin més enllà amb unes retallades amb les quals sempre ha estat en contra."El govern de Catalunya i la consellera d'Ensenyament només ha inspirat les mesures que ha establert a Catalunya i que estan publicades al diari oficial", ha dit la consellera, per qui l'afirmació de Wert "és totalment increïble".
Rigau ha insistit que l'estratègia de la Generalitat és recórrer al Tribunal Constitucional totes aquelles mesures que envaeixin competències de Catalunya. Rigau ha assegurat que des del Departament d'Ensenyament sempre s'ha fet una defensa "aferrissada" de les competències catalanes i ha criticat l'actitud que sempre ha mostrat el ministre d'Educació. "El dia que demostri una actitud més respectuosa amb Catalunya tindré, francament, una bona sorpresa", ha afirmat.
Rigau ha recordat que el govern ha demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries com a pas previ per recórrer al Constitucional tots aquells punts en què el decret del govern espanyol envaeixi competències de la Generalitat. A més, ha afirmat que el govern català acatarà les normes, tot i recórrer-les, per complir amb el principi de legalitat, que demana que també compleixi el govern espanyol amb aquells temes pendents de complir amb Catalunya.
Des del PSC i Esquerra Republicana, acusen la consellera d'un doble joc, proposant a Madrid retallades que després critica a Catalunya, i li reclamen que es planti i no apliqui el decret.

1 comentari:

  1. De moment, la consellera ha sigut la primera en aplicar la mesura Wert de no nomenar substituts/es fins passats 15 dies...

    ResponElimina