AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

7 de maig 2013

Signatures contra el decret de plantilles pactat amb AXIA/ DECRET ON LA DIRECCIÓ ESCOLLIRÀ EL 50% DELS FUNCIONARIS i resta d'interins

https://www.change.org/es/peticiones/departament-ensenyament-generalitat-de-catalunya-retirar-el-decret-de-plantilles-pactat-amb-axia?utm_campaign=mailto_link&utm_medium=email&utm_source=share_petition


Apa que les declaracions de l´ex presidenta de la FAPAC també tenen tela.

 «No podem permetre que els centres siguin cementiris de dinosaures».  Font:
http://www.sindicat.net/n.php?n=18405


Comunicats de l´Assemblea Groga i Assemblea d´Interins i Substituts:

Els directors dels centres es converteixen en directius gràcies a la LEC i al seu desplegament en una proposta de Decret de Plantilles que es presenta el proper 6 de maig a les 10:30 al Departament d'Ensenyament.

Aquest esborrany preveu entre d'altres coses:
Que el director dels centres educatius pugui escollir el professorat interí i substitut independentment del número d’ordre a la borsa de treball. Fomentant l'amiguisme i sobretot la desigualtat en l'accés a les vacants i substitucions. Ni el Consell Escolar del centre, ni els claustres, ni les AMPES podran fer res contra aquest poder de la direcció.
Classificarà els llocs de treball de les plantilles als centres d’una manera jeràrquica. Introduirà diferents categories laborals que permetran una selecció i retribució diferenciada que de passada incrementaran la desigualtat, la insolidaritat i la corrupció típics del sistema empresarial de gestió.
Axia és l'Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya va ser fundada l'any 1999 amb l'objectiu d'esdevenir un grup de pressió, un lobby, cap els partits polítics catalans per tal d'influir en l'aprovació de lleis i mesures de “professionalització” de les direccions i de la gestió privada dels centres. Axia no són tots els directors de centres públics, segurament la majoria de direccions no estan d'acord amb aquest esborrany de decret.

Només algunes direccions que s’han format sota criteris ultraliberals i conservadors, que mantenen fortes connexions amb el Departament d'Ensenyament i que tenen l’objectiu de privatitzar, precaritzar i esporuguir als treballadors de les escoles públiques per empitjorar les seves condicions de treball. Entre d'altres coses.

A la Sanitat catalana ha funcionat el mateix model gerencial i professionalitzador dels centres públics (CAP, Hospitals, etc). I el resultat ha estat que milers de milions d'euros en els darrers anys s'han escolat cap a empreses privades (Consorcis, fundacions i empreses externes que s'han forrat amb els diners públics).

Des de l'Assemblea Groga i l'Assemblea d'Interins i Substituts pensem que donar poder a les direccions per triar les plantilles és un dels molts graons que fan avançar les escoles cap a la opacitat en la gestió dels pressupostos. El que realment s'amaga darrera de les direccions professionals i el decret de plantilles és la privatització dels serveis públics. I la desigualtat en l'accés a l'escola pública. L'educació i els recursos destinats ales escoles han de ser iguals per tots els centres educatius. I gestionats amb transparència i eficàcia i controlats pel Parlament i pels Consells Escolars. En què hi tenen representació les AMPES els alumnes i el professorat. Un Consell Escolar d'altra banda a qui pretenen buidar amb la LOMCE, de les seves funcions de supervisió i participació democràtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada