AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

29 de febr. 2012


JORNADES AL VALLÈS EN DEFENSA DE L´ENSENYAMENT PÚBLIC

Aquestes jornades, que es realitzaran un dissabte pel matí a un centre a concretar, surten de la iniciativa de l'assemblea de zona de Cerdanyola (on hi assisteixen els "enllaços sindicals" dels diferents centres de la zona, així com 3 sindicats de mestres). Aquestes, les estant coordinant un grup de 4 mestres de diferents escoles amb la voluntat de tirar-ho endavant o el 12 o el 19 de maig.
Us preguem que sigueu pacients, ja que encara estan en construcció...


Convidem a mestres, professores, etc. a participar en les properes JVEP que es realitzaran 12 o 19 (dissabte) de maig pel matí (data definitiva, a concretar).

0) Obertura.
1) Les retallades a l'ensenyament públic. Taula rodona.
2) Jornada continuada. Digues la teva!
3) Xerrada sobre el tancament de línies. 2 casos concrets a la nostra zona: Escola La Muñeira (Badia del Vallès) i Escola Can Periquet (Palau Solità i Plegamans).

PRIMAVERA GLOBAL

Calentem motors, perquè el 12 de maig la #primavera serà global.



28 de febr. 2012

EL PERSONAL DOCENT I INVERSTIGADOR A LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES FARÀ VAGA EL PROPER 29 DE FEBRER.

UGT I CCOO
EL PERSONAL DOCENT I INVESTIGADOR A LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES FARÀ VAGA EL PROPER 29 DE FEBRER.  
Les retallades pressupostàries imposades pel Govern de la Generalitat a les universitats (del 16% el 2011, a més d'un 2% addicional el 2012), sobre la base dels incompliments dels compromisos pressupostaris de governs anteriors, estan al darrera dels plans de no renovació de contractes i d'acomiadaments de personal docent i investigador que elaboren les universitats. [més info

SAMARRETES GROGUES

Recordem als alumnes que han encarregat samarretes grogues que ja poden passar a recollir-les per consergeria!!!!!!

DEMÀ 29F TOTS AMB CASSOLES!!!!!

Hola!
Us escrivim per a recordar-vos que des de l'Assemblea Groga de Sants (espai de trobada de la comunitat educativa) hem convocat una cassolada per l'educació pública. Serà el proper dimecres 29 de febrer, a les 17:30 hores, a la Plaça Espanya, davant de l'IMEB; tot coincidint amb la vaga d'Universitats i de secundària. La idea és que cada escola o institut es trobi a les 5 i vinguin junts... I la idea és convidar també altres escoles de la Marina, Hospitalet i de l'Eixample... perquè s'uniexin a la protesta.
Vingueu de groc i amb coses per a fer soroll!
Us adjuntem els cartells.
Ah! I aprofitem per recordar-vos que la propera assembles groga serà el dimecres 21 de març, a les 17:30 hores, al Centre Social de Sants. Si no podeu venir, però esteu interessats en fer-nos arribar alguna proposta o en saber de què parlem, poseu-vos en contacte amb nosaltres en aquesta adreça!
Seguim en contacte! i exteneu aquestes informacions tant com pugueu!!
Apa, salut i educació!

LA ROMÀNICA ES MOU. DIMARTS GROC 28.02.2012



LA ROMÀNICA ES MOU. DIMARTS GROC 28.02.2012



LA ROMÀNICA ES MOU. DIMARTS GROC 28.02.2012.

Recitem el tema SOM del grup OBRINT PAS
Recolzem la PRIMAVERA VALENCIANA

29F VAGA D´ESTUDIANTS

24 de febr. 2012

CONVOCATÒRIA DE VAGA D'ESTUDIANTS 29 F

El dimecres 29 de febrer, alguns estudiants de l'Institut La Romànica de Barberà de Vallès faran vaga. Es manifestaran davant de l'ajuntament portant samarretes grogues i pancantes.
Només podran sortir del Centre els alumnes de segon cicle d'ESO que entreguin el full de justificació de faltes per vaga degudament signat pel pare/mare o tutor/a legal.
El/la delegat/da de cada grup haurà de liurar a cap d'estudis, amb un dia d'antelació, un informe escrit dels motius de la vaga amb el llistat d'alumnes que hi participarà.

"SOM.... EL POBLE PER CONSTRUIR.... TOT UN FUTUR PER COMENÇAR.... SOM LA HISTORIA QUE NO HAN ESCRIT.... SOM L'ESPERANÇA I LA TRISTESA, SOM EL POBLE PER CONSTRUIR.... SOM TOT UN MÓN PER ESTIMAR, SOM UNA HISTÒRIA PER GUANYAR, TOT UN FUTUR PER COMENÇAR" (Fragments de SOM d'Obrint Pas).

SOM, D'OBRINT PAS

SOM, gravada en l'homenatge a Lluís M. Xirinacs.
"I, per fi, ha emergit la València que estimem. Aquella València oculta que es coïa a l'ombra dels grans titulars de corrupció i de fastuositat. Aquella València que a peu de carrer ha dit prou i prou i prou. " Xavi Sarrià d'Obrint Pas a vilaweb.cat

PRIMAVERA VALENCIANA. D'OBRINT PAS: "HEM PERDUT LA POR"

Després de viure unes intenses jornades, he vist a la meua ciutat set hores de càrregues de la policia, adolescents estesos per terra amb el cap obert, furgonetes de la policia atacant com a punta de llança, mares amb nadons dins els cotxets fugint, ball de porres contra tothom que arribava a l'estació del Nord, detencions indiscriminades, comissaris titllant d'enemics menors d'edat, amenaces de grups ultres a centres educatius, antiavalots acorralant joves i agredint-los mentre se'n burlaven, etcètera.

Sí, he vist tot açò. Però també, i sobretot, he vist el coratge enorme dels estudiants valencians, de les estudiants valencianes, que en cap moment no s'han donat per vençuts. Tota una generació de joves sense futur, frustrats, enrabiats, estafats, que sofreixen la desocupació i la precarietat en el seu entorn immediat i que amb la seua dignitat han aconseguit de plantar cara a la política de Rajoy, Fabra, Sánchez de León i companyia. I ho han aconseguit amb unes imatges que han fet la volta al món i que han demostrat que uns centenars d'adolescents armats amb llibres i raons eren capaços de posar en evidència tot un impressionant desplegament de cossos de policia desbocats. I, per fi, ha emergit la València que estimem. Aquella València oculta que es coïa a l'ombra dels grans titulars de corrupció i de fastuositat. Aquella València que a peu de carrer ha dit prou i prou i prou.

Ara els culpables de la crisi criden a la prudència. No volen que açò siga Grècia, afirmen, com si ells no ens hagueren abocat a aquesta situació, com si nosaltres ens haguérem d'avergonyir del valor del poble grec. Ens creuen estúpids i diuen que algú, no se sap qui, no ha sabut gestionar la situació. Però, com diu Feliu Ventura, un fet aïllat podria ser atribuïble a un 'error', però tants dies de violència policíaca organitzada formen part d'una estratègia destinada a tallar de soca-rel tot brot de dissidència. Doncs ho lamentem, senyores i senyors. Perquè ací, com en molts altres indrets del món, hem perdut la por. La nostra primavera ha començat. Fem que la revolta germine en tota la societat.

Xavi Sarria d'Obrint Pas a vilaweb.cat

23 de febr. 2012

A CATALUNYA DE MOMENT 36 CENTRES ES TROBEN EN GREU SITUACIÓ

Membres de la Junta Central de Directors de Secundària han enviat al Secretari de Polítiques Educatives del Departament d´Ensenyament un comunicat on exposen la difícil situació econòmica per la que estan passant molts centres de Catalunya degut a les retallades.
Així, les direccions de 193 centres han informat de la següent situació econòmica:

3 centres no tenen especial dificultat econòmica.
55 centres van justos, però podrien passar un altre any amb la mateixa assignació que l´anterior.
99 centres encara poden pagar, però la situació és preocupant. No poden passar un altre any amb la mateixa assignació que el curs passat.
36 centres estan en situació greu. No poden pagar factures.

Potser sí que aviat ens passarà igual que a molts instituts de València ( si és que ja no està passant ). I és que..."cuando las barbas de tu vecino veas cortar...

21 de febr. 2012

GRITANDO VERDADES

En el següent vídeo també hi apareix l´alumnat de l´IES Lluís Vives abans de què tinguessin lloc les càrregues policials d´aquests últims dies.

ES CONVOCA UNA VAGA GENERAL PEL 29 F

Totes les organitzacions encoratgen la comunitat educativa a secundar la vaga general de l'ensenyament públic que tindrà lloc el 29 de febrer.  

CONCENTRACIONS DE SUPORT ALS ESTUDIANTS VALENCIANS

Aquest dimarts hi ha convocades diverses concentracions de suport als estudiants del País Valencià que s'han mobilitzat per defensar l'ensenyament públic. Aquest dilluns ja se'n van celebrar a Barcelona, Alacant, Girona i Tarragona, on centenars de persones van sortir al carrer per denunciar també la brutalitat policial contra els manifestants.
Avui se'n celebraran a Lleida, Mataró o Olot. I dimecres a la Plaça Ma. Agustina de Castelló a les sis de la tarda com a mostra de rebuig a la repressió policial que està tenint lloc a la ciutat de València aquest dies, i en solidaritat amb les estudiants que es manifesten per un ensenyament públic i de qualitat.
A Lleida la concentració tindrà lloc a les set de la tarda a la Plaça de la Paeria, a Mataró a les sis davant de l'Ajuntament i a Olot a dos quarts de vuit a la Plaça del Rector Ferrer.
A més, a Tarragona, on ja es va celebrar ahir una concentració, les estudiants de l’IES Martí i Franquès de Tarragona, conjuntament el SEPC i el Jovent Llibertari, han convocat una tallada de la Plaça Imperial Tàrraco a les 11.30 de dimecres per tal de fer evident la solidaritat entre el jovent dels Països Catalans.
D’altra banda, a les set del vespre del mateix dimecres s’ha convocat una concentració als Despullats també a través de les xarxes socials.
Les organitzacions de l'esquerra independentista de Mataró i el Maresme, formada per la CUP, la COS, Maulets i el SEPC) han expressat el seu suport incondicional a la mobilització i als estudiants agredits, ferits i detinguts "de forma totalment injusta i irracional". Així mateix, manifesten la seva repulsa i denúncia davant d'"aquesta nova acció repressiva contra els i les que lluiten per una societat i un país més just, lliure i solidari".
Les organitzacions exigeixen responsabilitats polítiques el ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i la dimissió immediata de la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de Leon, com a responsable política directa de la nova onada de brutalitat policial.

Totes les organitzacions encoratgen la comunitat educativa a secundar la vaga general de l'ensenyament públic que tindrà lloc el 29 de febrer.   

CÀRREGA CONTRA ESTUDIANTS A VALÈNCIA

Els agents carreguen a cops de porra, amb bales de goma i gasos lacrimògens · Hi ha hagut catorze detinguts, quatre d'ells menors, i diversos ferits.
Veure més informació a vilaweb.cat.

CLAM POPULAR CONTRA LA REFORMA LABORAL ARREU DEL PAÍS. 19 F 2012


La manifestació convocada aquest diumenge a Barcelona ha aplegat milers de persones, que han mostrat el seu rebuig a la reforma laboral del govern espanyol, la seva oposició a les retallades, tant del govern de l'estat com l'autonòmic, així com la seva crítica al paper passiu i còmplice dels sindicats majoritaris espantyols CCOO i UGT. Un dels clams més repetits ha estat a favor de la convocatòria d'una vaga general, segons informa Endavant.
La marxa, que ha començat a quarts de dotze a la plaça Catalunya, ha pujat pel carrer Roger de Llúria. En passar per la delegació del govern espanyol a Catalunya s'han llençat ous i pintura, igual que a la seu nacional de Convergència del carrer Còrsega, assenyalant-los com a responsables de la reforma laboral i les retallades antisocials respectivament.
La mobilització havia estat convocada per usuaris dels serveis públics en lluita, amb el suport de nombrosos col·lectius i sindicats, des de l'esquerra independentista, com Endavant i la COS, fins al sindicalisme alternatiu, com la CGT, IAC, CNT, i diverses assemblees de barris i col·lectius en defensa dels serveis públics i moviments veïnals.
La marxa ha acabat a la seu de Convergència on s'ha desconvocat donant per acabada la protesta.
Segons Endavant, "l'èxit de la convocatòria mostra la possibilitat i necessitat d'articular mobilitzacions combatives i massives en defensa dels drets socials i laborals, des de la crítica al sistema capitalista, acumulant forces des del conjunt de l'esquerra transformadora i els moviments populars dels Països Catalans, al marge de les centrals sindicals majoritàries espanyoles que han demostrat la seva submissió i incapacitat de defensar els drets dels i les treballadores catalanes".

NIT DE TANCADES, 14F. LA MAREA GROGA INUNDA LES AULES D'ESCOLES, INSTITUTS I UNIVERSITATS

Els centres educatius celebren aquest dimecres una jornada de lluita coincidint amb l'aprovació, aquest dimecres al Parlament, dels pressupostos que CiU ha pactat amb el PP. En aquest sentit, els sindicats de l'ensenyament com USTEC-STEs i l'Assemblea Groga han convocat la comunitat educativa al Parlament a partir de dos quarts de sis de la tarda. L'Assemblea Groga vol aconseguir que aquest dimecres, dia en què s'aproven els nous pressupostos, sigui una jornada de formació, reivindicació i lluita.
Veure més informació a llibertat.cat.

VIDEO: Tancada a Barberà

VIDEO: Tancada a Vic

18 de febr. 2012

TANCAMENTS ALS CENTRES - VALLÈS OCCIDENTAL


Benvolguts i benvolgudes,
Un grup de professors del Vallès Occidental ens hem començat a organitzar per engegar accions conjuntes contra les retallades. Us vàrem enviar una carta no fa gaire i hem engegat també el portal web Xarxa de docents contra les retallades: https://sites.google.com/a/xtec.cat/xdcr/home
Com sabeu el proper dimarts dia 14 de febrer, el dia abans que comenci el debat d'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, els sindicats han convocat una protesta consistent en tancaments als centres.
Els centres de la comarca que ens estem reunint periòdicament hem acordat fer-ho de la següent manera, i ens agradaria molt poder comptar amb l'assistència i la col·laboració del major número possible de centres, especialment dels d'aquells municipis més propers a Terrassa:
   - A les 19.00 h assemblea conjunta a l'INS Mont Perdut (Terrassa), oberta a tota la comunitat educativa.
   - A partir de les 21.00 h cadascú marxarà cap al seu centre per seguir amb tancades individuals.
La intenció és que hi hagi tancaments al màxim número d'instituts possible i intentar fer-hi participar també la resta de la comunitat educativa.
Us preguem que feu arribar el següent formulari al conjunt del vostre claustre i, especialment, si en teniu, a aquells/es membre del claustre que estiguin mobilitzant-se més activament en contra de les retallades, per tal que puguem planificar una mica el desenvolupament de l'acte de protesta:
Us agraïm d'avançat el vostre interès i la vostra col·laboració en la difusió d'aquest correu.
Salutacions,
Xarxa de docents contra les retallades.

PER UN 15F DE COLOR GROC - PROPOSTA DE L'ASSEMBLEA GROGA


15F GROC: Si ells retallen nosaltres ens unim!!!

Des de l'Assemblea Groga volem que el 15 de febrer, dia en què s'aprovaran els nous pressupostos, sigui una jornada de formació, reivindicació i lluita. És per això que us animem a mostrar el vostre rebuig més enèrgic, tan a dins com a fora dels centres, davant aquest enèsim atac contra l'ensenyament públic.

Volem animar al professorat, a les famílies, i als estudiants a mostrar el nostre desacord i indignació duent la samarreta groga i convertint aquest dia en un 15F Groc ple a vessar d'activitats i propostes contra les retallades i en suport a l'educació pública.

La nostra proposta es concentra, per una banda, a dins els centres educatius i us ofereix la possibilitat, al professorat, de trencar la rutina de la vostra acció docent quotidiana. Així doncs, des de l'Assemblea Groga, us proposem una jornada diferent, carregada de color, i de propostes formatives, lúdiques i reivindicatives per realitzar conjuntament amb tot l'alumnat i que permeti visualitzar la nostra disconformitat davant aquests pressupostos.
L'educació és una prioritat per qualsevol país. I també volem que ho sigui per nosaltres. Per això, les activitats que us suggerim pretenen contribuir a que els alumnes siguin persones crítiques, que els mestres i les mestres es converteixin en ciutadans actius dels canvis, i que les famílies, com agents imprescindibles, també participin en aquest procés de transformació que, en definitiva, és col•lectiu i sobretot possible. I per altra banda, fora dels centres, estenent el groc pels carrers de les nostres ciutats i pobles i convertint-nos, cadascú de nosaltres, en un petit altaveu “GROC” d´un crit comú!! "ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT".

Per un 15F de reivindicació i lluita!
Per un 15F de color Groc.

17 de febr. 2012

DIMARTS GROCS


Decidim: Sortir a la plaça 15’ abans d’acabar la cinquena hora (13,30), professorat i alumnat, tots els dimarts, a partir del dimarts 14 de febrer.
Anar de groc i amb pancartes reivindicatives, que es poden fer a l’hora de tutoria o en hores de classe, si s’escau segons la matèria. Es proposen pancartes amb recolzament explícit a l’Escola de Primària Arc de Sant Martí, i també a escoles de Barberà, com l’Escola de Primària Marta Mata (sense aules). La USEE posa dos llençols per fer pancartes, ViP farà pancartes amb els seus alumnes.
NO S’ACABEN LES CLASSES
És una activitat reivindicativa. L’alumnat ESO baixarà amb les motxilles i se n’aniran a casa a les 13,45; l’alumnat de Batxillerat continuarà amb les seves classes del matí. Si un professor/a no pot baixar un dimarts amb el seu alumnat per qüestions d’organització didàctica, no passa res.

16 de febr. 2012

MANIFESTACIÓ 28 DE GENER DE 2012


Per a tot el professorat de La Romànica,
qui vulgui anar a la manifestació:
Quedem aquest dissabte 28 de Gener de 2012  a les 16,45h davant el Hard Rock cafè  (rambles/plaça Catalunya aproximadament...) per participar a la manifestació que convoca el fòrum social català i sindicats varis.
Veniu de GROC!!!

Quedem aquest dissabte 28 de Gener de 20102  a les 16,45 h davant el Hard Rock cafè  (Rambles/plaça Catalunya aproximadament...) per participar en la manifestació que convoca el fòrum social català, la marea groga, els sindicats i altres que no estan d'acord amb: la dictadura financera.
Veniu de GROC!!!  I si encara no tenim cap peça de roba groga... duem el groc al cor... com hem dit. Recordeu: alegria, intel·ligència, felicitat... i algú m'acaba de dir que també... consciència.

Que vingui qui pugui i qui no, com si hi fos: US REPRESENTEM


SAMARRETES COM A FONS D'ESCRIPTORI PER L'ORDINADOR

Hola companys/es,

Ahir vaig pensar després de sortir del claustre que hi havia una forma senzilla de portar la samarreta, no només els dimecres, sinó tota la setmana... sense fer mala olor!!! ;-p

Una samarreta 2.0, he fet tres versions, son tres samarretes amb diferents frases que podeu posar-vos com a fons d'escriptori a la pantalla del vostre portàtil, d'aquesta forma a cada classe podreu propagar el missatge, quan feu servir el projector.

Els arxius, son tres fotografies, estan en adjunts, només cal descarregar-les i (botó dret sobre una d'elles, Defineix com a fons d'escriptori) i ja està.







MANIFESTACIÓ 18 de gener de 2012

Professors de La Romànica van a la manifestació convocada pels sindicats el dia 18 de gener de 2012.

Us envio adjunt un cartell sobre la manifestació de dimecres, 18 de gener (és a la tarda), i aquí teniu l'enllaç de la USTEC:
Enllaç de COMISSIONS OBRERES: