AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

6 de gen. 2014

Toni Gomila dóna raons per a la vaga de docents

En la sèrie de vídeos "El carrer pregunta"
"L'actor Toni Gomila és el darrer protagonista de la sèrie de vídeos que l'Assemblea de Docents ha publicat aquests darrers dies, titulada 'El carrer pregunta'. En el vídeo, Gomila s'adreça a Joana Maria Camps i diu: 'Senyora consellera, realment creu que expedientar els mestres és la millor manera de reforçar la seva autoritat dins l'aula davant els alumnes i davant els pares? És així com vostè troba que podrà arribar a un consens? De por només en fan els fantasmes, i que els fantasmes són fum, no-res. Cerqui un consens, sincer, de veres, fora por."

L'assemblea de docents denuncia amenaces de mort contra mestres vaguistes

"L’Assemblea de Docents de les Illes han denunciat avui a través d’un comunicat, el dia abans de la vaga prevista per demà, amenaces violentes, fins i tot de mort, contra els mestres vaguistes. ‘A les xarxes socials, les posicions més ultres es senten amb total impunitat i ja sobrepassen els habituals insults als docents en vaga en pàgines com el facebook de No Vaig De Vaga. De les ofenses s'ha passat a les amenaces i a la crida a sortir als carrers per fer-les efectives’, diu l’Assemblea en el comunicat. El cas és que des d’aquest grup de Facebook s’ha publicat en les últimes hores comentaris, en espanyol, com: ‘Que sapigueu els de la samarreta verda de Crida que quan us veig em vénen ganes de passar-vos per sobre amb el cotxe i deixar-vos allí’, ‘La rebel·lió és un delicte i en guerra es castiga amb el “paredón”’, ‘A veure si la conselleria pren foc al carbó i els rosteix d’una vegada a la plaça major’ o ‘Ells tenen la caixa de resistència i nosaltres la de les galetes, però encara no l’hem feta servir (jo personalment sí que ho he fet’, entre més.
 
L’Assemblea, que en el comunicat inclou els noms dels usuaris que han publicat aquests comentaris, diu: ‘Ens inquieta que des d'aquest grup no es faci res per aturar aquestes actituds delictives, sinó, ben al contrari, es promocionin tenint-les penjades a la pròpia pàgina.’ I denuncia també que en els mitjans públics com IB3 es doni veu a aquests grups i comentaris en canvi l’Assemblea no hi tingui espai per expressar les seves opinions.
 
I conclou: ‘La mobilització dels docents, de la resta de la comunitat educativa i de la societat en contra de les polítiques educatives del Govern ha estat massiva i a la vegada exemplar. No podem admetre que la convivència, la lliure expressió de les diferents opinions i l'exercici dels drets constitucionals es vegi amenaçat per grups minoritaris amb derives violentes.
Per la nostra part, avui mateix donarem consell a totes les assemblees de centres per a què evitin qualsevol problema amb aquests grups i per a què adoptin mesures que protegeixin a tot el professorat. No pensam entrar en aquest joc.
 
Per acabar, volem recordar que qualsevol agressió serà responsabilitat del PP i de la seva delegada del govern, Teresa Palmer Tous, doncs és ella qui té la responsabilitat de garantir la seguretat dels docents i de la resta de la població."
















 Font: VilaWeb

3 de gen. 2014

LA LLUITA DE LA REVOLTA VERDA, RESUMIDA EN UN VÍDEO

L'Assemblea de Docents ha publicat a YouTube el vídeo AnyZero, on es resumeixen en dos minuts i mig els motius pels quals la comunitat educativa i un ampli sector de la societat de les Illes es va plantar l'any passat contra la política educativa del govern balear i l'aplicació del decret de tractament integrat de llengües (TIL).
El vídeo, que inclou imatges de les grans mobilitzacions del 2013, es presenta amb aquest text: 'L'any 2013 el món va viure una nova revolució històrica i, soprenentment, aquesta vegada era educativa i... mallorquina! T'imagines que sigui possible canviar el món i que, a més, el canvi comenci a Mallorca?'

Els mestres de les Illes tornaran a fer vaga el 7 de gener, en solidaritat amb el director de l'IES Marratxí, Jaume March, que el 20 de desembre va ésser expedientat per la Conselleria d'Educació.