AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

21 de nov. 2013

Sr. WERT


Un vídeo on diferents cantants catalans i actors diuen no a la llei Wert.
La cançó la fa el grup adolescent Macedonia.

19 de nov. 2013

ANTONI ARGENT BALLÚS AL CANAL PARLAMENT

Compareixença d'Antoni Argent Ballús, coordinador del projecte educatiu "Millorem", davant la Comissió d'Ensenyament i Universitats per a informar sobre l'elaboració i les conclusions de l'estudi d'aquest projecte educatiu.

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=6844743&p_cp2=6846661&p_cp3=6846657

11 de nov. 2013

II ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC


VOTEU LES PROPOSTES DEL 29OCT - sindicats















Hola.
El 29 d'octubre (5 dies després de la vaga del 24) les organitzacions sindicals USTEC-STEs, CCOO, UGT i CGT vàrem convocar una assemblea de docents a Barcelona. Des d'aquesta assemblea, formada per més de 200 treballadores i treballadors de l'ensenyament, es va acordar una plataforma reivindicativa amb diverses propostes de continuïtat (AQUÍ per veure resum) per ser discutides a les assemblees de centre (proposades pels dies 12 i 13 de novembre, us adjunto cartell per animar a què convoqueu aquesta assemblea al vostre centre)) i posades en comú en una nova assemblea el 21 de novembre (us adjunto cartell amb tota la informació per penjar a la sala de professorat).
Des de CGT Ensenyament us adjuntem el quadre resum de propostes sorgides de l'assemblea del 29 d'octubre  i  la nostra publicació L'Esquerda (PDF) amb el nostre posicionement al respecte.
Us animem a distribuir entre els i les docents del vostre centre els documents adjunts, a realitzar l'assemblea corresponent i a fer arribar les vostres posicions a l'assemblea del 21 de novembre (Institut Moisès Broggi de Barcelona)  i a l'adreça assemblea29oct@gmail.com abans del 20 de novembre.
Salut i lluita.
Sergio Escribano. Delegat sindical del professorat de CGT.

VALORACIÓ VAGA 24OCT I ASSEMBLEA 29OCT - Propostes de lluita CGT

VALORACIÓ VAGA 24OCT I ASSEMBLEA 29OCT

"En general es fa una valoració molt positiva de la vaga. Pocs nens a escola i manifestació a BCN massiva. En general es celebra que es sortís contra LEC, LOMCE i retallades.

Sobre l'assemblea de professorat del 29oct a BCN: Més de 200 persones. Es destaca la necessitat de construir un moviment des de la base. També es parla de deixar en evidència al mestre que no lluita de cap manera, de fer públics a on van a parar realment els diners i de buscar el suport de les famílies i de la resta del sector públic per tirar endavant aquesta lluita."


Es fan les següents propostes de lluita
VAGA INDEFINIDA A INICIS DE DESEMBRE PER ATURAR PRESSUPOSTOS.
VAGA INDEFINIDA 1 DIA PER SETMANA CANVIANT ROTATIVAMENT EL DIA.
VAGA INDEFINIDA DE 2 HORES DIÀRIES DE DILLUNS A DIJOUS.
VAGA FINS QUE NO ENS DESCOMPTIN ELS DINERS DE LES VAGUES.
SUPORT A LA VAGA D’ESTUDIANTS 19, 20, 21 NOV.
PARTICIPAR DE LES MOBILITZACIONS CONVOCADES EL 24 DE NOVEMBRE I EL 4 DE DESEMBRE EN CONTRA ELS PRESSUPOSTOS.
BOICOT A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES AMB LA COMPLICITAT DE LES FAMÍLIES
BOICOT A LES ACTES D'AVALUACIÓ.
ALTRES PROPOSTES: QUINES?

Veure més informació a la secció de sindicats del bloc.

PROPOSTA DE NOVES MOBILITZACIONS - USTEC

Benvolgudes i benvolguts.

Us envio el full informatiu per la cotinuïtat de les mobilitzacions. A més també trobareu adjunt, el quadre resum de les propostes sorgides a l'Assemblea oberta del passat 29 d'octubre. Responeu a les propostes i envieu les vostres dades de centre abans del 20 de novembre. Moltes gràcies.

Atentament

Ismael Àvila
Ustec·Stes (IAC)
Vallès Occidental




















Més informació a la secció de sindicats del bloc.





6 de nov. 2013

DOCENTS ILLES BALEARS. L'STEI proposa la Desobediència Civil al calendari aplicació del TIL

"L’STEI ha elaborat una campanya de desobediència civil al calendari d’aplicació del TIL que proposarà al conjunt de comunitat educativa de les Illes.

La campanya té com a objectiu donar resposta a la demanda dels docents que veuen la inaplicabilitat del TIl i del caos que està creant dins els centres. També per reactivar la negociació i per continuar demanant la voluntarietat del calendari d’aplicació del TIL i va dirigida als treballadors i treballadores de l’educació i també als pares i mares. La campanya pretén recollir signatures per iniciar de forma coordinada, massiva i unitària, la desobediència civil cas que la conselleria no negociï amb els comitès de vaga un bon acord que inclogui la voluntarietat del TIL a totes les etapes educatives.

Portaran la proposta  a la resta de membres de la Junta de personal docent no universitari, a l’Assemblea de docents de Mallorca, a la Plataforma Crida, a la Coordinadora de professorat preocupat d’Eivissa, als Docents associats de Formentera, als docents de Menorca i a la FAPA i la COAPA.

Per saber quanta gent estaria disposada a fer desobediència civil, cas que fóssin més del 50% a fer-la, els hi demanaran que omplint  full i el reenvieu al sindicat. "Nosaltres farem el recompte i procurarem que aquesta sigui una nova mesura de pressió per tal de forçar la negociació de la plataforma reivindicativa" assegura el sindicat. (...)"

Més informació a Llibertat.cat

DOCENTS ILLES BALEARS. L'Assemblea de docents de les Illes posa en marxa una campanya per ensenyar en català

"Faran arribar a tots els docents un manifest que porta per títol, 
Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL"
TIL = Decret de tractament integrat de llengües

"Sota el lema “Exercim el dret a ensenyar en català”, l'Assemblea de docents de les Illes ha presentat en roda de premsa una campanya a favor de l'escola en català pels professors que per “responsabilitat” i “coherència pedagògica” vulguin continuar ensenyant en català.

La campanya s'articula al voltant d'un manifest que porta per títol, “Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL”, perquè els qui vulguin, puguin adherir-se i mostrar així el seu rebuig a l'actual sistema educatiu que només preveu que un terç de les classes s'imparteixin en català. L'adhesió al manifest serà totalment confidencial i que en cap cas transcendirà el nom dels professors o els centres que s'hi sumin. El que sí es farà pública és la xifra total de centres i professors que vulguin mostrar la seva “desobediència legítima” a la implantació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL).(...)"

Més informació a Llibertat.cat

5 de nov. 2013

WERT RECTIFICA LA DECISIÓ SOBRE LES BEQUES ERASMUS

Wert rectifica la decisió sobre les beques Erasmus

El govern espanyol havia retirat les beques Erasmus als estudiants que ja estaven a l'estranger · La nova ajuda només s'aplicarà aquest curs 2013-2014.
El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha hagut de rectificar i anunciar que pagaria la  part ministerial de les beques Erasmus que ja havien estat concedides aquest curs. Ho farà mitjançant una ajuda addicional equivalent a la retallada que havia aprovat mitjançant una ordre ministerial. Tanmateix, ha dit que aquesta mesura tindrà aplicació solament aquest curs. Avui el portaveu de la Comissió Europea, Olivier Bailly, havia retret al govern espanyol que la retallada no s'hagués anunciat als estudiants abans de començar el curs universitari.

El canvi s'havia publicat el proppassat 29 d'octubre al BOE i afectava els estudiants que s'acollien o s'haurien acollit als programes Erasmus a partir d'aquest curs. És a dir, que tots aquells que al setembre ja s'havien instal·lat en ciutats europees pensant que cobrarien aquestes ajudes haurien deixat de cobrar-les el mes que ve. La indignació entre els estudiants es va multiplicar a la xarxa, com es va poder veure a Twitter amb l'etiqueta #ErasmusRIP. També s'havia organitzat una campanya a Change.org, que demanava que es mantinguessin les ajudes i que ja havia recollit més de vuitanta mil signatures.

VilaWeb