AQUEST BLOC RESTA COM A MEMÒRIA HISTÒRICA D'UN PERÍODE IMPORTANT DE L'INSTITUT LA ROMÀNICA
NOVETATS, PROPOSTES I ACCIONS LA ROMÀNICA GROGA

16 de set. 2012

CONVOCADA VAGA GENERAL

Presentació del llibre de Lluís M. Xirinacs: EL VALOR HUMÀ DE LA PAU I ALTRES TEXTOS INÈDITS.


germanies . FUNDACIÓ RANDA-LLUÍS M. XIRINACS . informació
Dijous, 20 de setembre a les 19 h.
Presentació del llibre de Lluís M. Xirinacs: EL VALOR HUMÀ DE LA PAU I ALTRES TEXTOS INÈDITS.
Dins dels ACTES DE CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA PAU (21/9), organitzats per l'INSTITUT CATALÀ INTERNACIONAL PER LA PAU (ICIP).
Hi intervindran: 
Alfons Banda (ICIP) - Manuel García (Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs) - Rosa Rey (Angle Editorial).  
Lloc: Seu de l'ICIP, Gran Via de les Corts Catalanes, 658, Barcelona
Enllaç per accedir al programa sencer (de dimarts/18 a divendres/21):
No hem de donar irresponsablement tot el nostre poder a les autoritats. El que poden fer altres també ho podem fer nosaltres. I allò que vull fer, si m’hi esforço, acabaré fent-ho. És molt recomanable assajar el bon funcionament d’un poble sencer amb totes les seves exigències. Això, a més, entrena per a la vida en comú, per aprendre a fer programes político-socials unitaris, per aprendre a cercar el consens en les coses fonamentals i no el dissens permanent i en tot. La qüestió de fons és fer una societat alternativa completa, una nova comunitat humana. 

Lluís Maria Xirinacs. Fragment d'EL VALOR HUMÀ DE LA PAU. 

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

DEMANEM ALS 86 DIPUTATS QUE ES VAN MANIFESTAR L'11S QUE APROVIN LA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA QUE ES VOTARÀ EL 27 DE SETEMBRE AL PARLAMENT DE CATALUNYA A PROPOSTA DE SOLIDARITAT
La manifestació de la Diada ha esta un clam contundent i nítid de la societat catalana per assolir el seu objectiu: LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA!
El dia 27 de setembre Solidaritat Catalana per la Independència presentarà una moció al Parlament de Catalunya per aprovar la Declaració d'Independència com a full de ruta fins a constituir l'Estat Català abans del 2014. (Teniu la proposta concreta com a doc adjunt).En aquest sentit l'Ajuntament d'Arenys d'Amunt ja s'ha fet seva i ha aprovat la Declaracio d'Independencia a proposta del seu alcalde Josep Manel Ximenis i de la CUPA la manifestació hi havia 86 Diputats del Parlament de Catalunya, majoria més que suficient perquè s'aprovi aquesta Declaració. Demaneu personalment als Diputats que hi votin a favor omplint el formulari que hem posat a la vostra disposició al nostre web. Feu clic per accedir-hi Ara és l'hora segadors! Re-envieu aquest correu a tothom, pengeu el document adjunt amb la proposta de Declaració d'Independència a totes les xarxes socials, i fem que el clam de la manifestació arribi als 86 Diputats.Visca Catalunya Lliure!


6 de set. 2012

L´OPINIÓ QUE TÉ LA CONSELLERA RIGAU DELS PROFESSORS/ES

"La culpa es del profesor

Si no se consigue un buen nivel educativo, no es por los recortes, sino por la calidad del profesor, y la de los actuales es mejorable. Esta es la idea que lanzó ayer la consejera de Enseñanza, Irene Rigau, en unas jornadas en la Universidad Ramon Llull, un día después de anunciar que el curso empezará con 3.000 maestros menos y 30.000 alumnos más. “No nos podemos encallar en las ratios o los recursos, la calidad real la determina el docente”, terció. Rigau apuntó hacia las universidades para pedirles que renueven los contenidos que imparten en sus facultades de Educación y formar mejor a los futuros profesores. En julio, la consejera también aleccionó a los maestros pidiéndoles que no mostraran en clase su descontento por los recortes".

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/09/05/catalunya/1346861903_255880.html